Sterre en Co Uncategorized Een impressie van mijn dag

Een impressie van mijn dagEen impressie van mijn dag gisteren:

? Een vader en een moeder supermooie inzichten en tools kunnen geven voor zichzelf, elkaar, hun eigen kinderen, hun samengestelde gezin en voor zijn zoon die hoogbegaafd en hooggevoelig is.

? Vandaag liet mijn jongste dochter zien wat de kernissues zijn in het gezin van een moeder en haar kleuterzoon; ik voelde en zag het direct toen zij in hun energie schoot. Ik had aansluitend de sessie met hen en er gebeurden magische dingen in de interacties waardoor alle pijnpunten en lagen direct zichtbaar en inzichtelijker werden voor moeder. Zoontje kwam direct bij me staan om energie te halen. Heel mooi

? Mijn hart ging open voor een nieuw jongetje van 7 jaar; intense angsten en boze buien: eerste sessie vandaag. Hij ontdekte de kracht van de dino (zijn eigen kracht) en vroeg of hij morgen terug mocht komen.

? Gesprek op een middelbare school met de leerkracht en IB-er, ouders en een hoogbegaafd, hooggevoelig en paranormaal begaafd meisje die met burn-outklachten tgv school kampt. School is akkoord gegaan met argumenten vanuit mijn expertise als kindertherapeut met vrijstelling en aangepast huiswerk en gaat bepaalde leerkrachten aangeven hoe ze dit meisje kunnen benaderen ( met begrip en acceptatie van HB en HSP ipv desinteresse en oordelen). De opgeluchte zucht en de knuffel van het meisje: zo fijn haar en ouders te mogen ondersteunen!

? Meisje van 12 jaar die bijna naar de middelbare gaat begeleid ik in haar Growth Mindset, omgaan met hooggevoeligheid en healing van haar hoofdpijn. Wat een rake inzichtsopmerkingen wb hoe haar gevoelsthermometer werkt. Mooi hoe ik door op haar humor af te stemmen zo langs de weerstandslaag mag.

? Hoe hooggevoeligheid kan maken dat een kind totaal op is en nu stukje bij beetje weer energie begint te krijgen. We hebben energie-oefeningen gedaan en ze kon ze op 3 meter afstand al voelen.

?Vandaag een heel mooi stukje proceswerk mogen begeleiden van een vrouw van mijn leeftijd met haar boek wat ze aan het schrijven is over 19 levens in 1 leven. Wordt een eye-opener voor veel mensen die ook te maken hebben met eetproblematiek, ADHD, Borderline, Ptss, OCD, NAH, seksuele traumatisch, depressies en verslavingen.
Via innerlijk kindwerk, regressie, mindfulness en Mindset mooie groei bewerkstelligd afgelopen jaren

? bij een school in een grote stad kwam ik de moeder tegen wie een agressie-regulatie-issue bleek te hebben en jaren terug heel boos op me werd waar haar 3 kinderen (jongeren) bij waren. Ze waren bij mij als gezinscoach aangemeld door de medewerker van het Veilig Thuis die getraumatiseerde kinderen naar me doorverwijst als er ook van hooggevoeligheid sprake is. Ik had al over haar gedroomd 2 dagen eerder; en voelde spanning bij een mogelijke ontmoeting. Angst voor agressie, angst voor afwijzing en oordelen of geroddel.
We zagen elkaar en ik was verbaasd dat ik in haar ogen een twinkeling van herkenning zag, en no longer judgement.
Ineens kreeg ik het inzicht dat het moment dat ze ontzettend boos tegen me stond te schreeuwen en schelden mij heeft geholpen er te blijven; in mijn kern zonder te vluchten (met aandacht voor de onveiligheid die mijn innerlijk kind voelde) en hoe mijn energieveld met haar dochters en zoon verbond en hen liet ervaren dat zij hierin vaak geen schuld hebben aan hun moeders agressie. Met hen nabesproken dat het iets van haar is en zij hun grenzen hierin mogen voelen.
We groetten elkaar deze dag, ik kreeg een warm gevoel in mijn hart en het was goed zoals het was?