Mijn naam is Anke Donicie

Ik werk als kindertherapeut en gezinscoach
En ik ben mama van 5 kids (1974). Ik help baby’s, kinderen en jongeren zich fijner voelen. Ze te laten stralen. En het beste uit gezinnen te halen. Dit doe ik door te spelen, te luisteren en te praten. Soms bijvoorbeeld bij een angstig kind, een kind wat vaak boos is of kinderen met autisme, AD(H)D of hoogbegaafdheid. Ook bij kinderen die iets heftigs hebben meegemaakt, zoals seksueel misbruik, overlijden, geweld, ziekte of heftig pesten.

Mijn manier van werken en coachen is uniek en effectief; omdat ik best-of-both worlds integreer. Zowel werk met reguliere technieken en methodieken als met hele fijne en effectieve alternatieve. Door mijn hooggevoeligheid kan ik kinderfluisteren en babyfluisteren. Ik krijg informatie door over wat speelt bij een kind of zijn ouders en zie wat nodig is zodat een kind blijer wordt, zich beter kan uiten en iedereen zich fijner voelt thuis. Dit vertaal ik naar ouders toe vanuit kinderpsychologie en in effectieve do’s en don’ts.

Ik train anderen die met kinderen werken
Kindercoaches, kindertherapeuten, leerkrachten, psychologen en groepsleiders. Zodat ook zij diepgaander kunnen werken met veel unieke kinderen. Ik heb Sterre & Co opgericht nadat ik vele jaren in de kinder- en jeugdhulpverlening heb gewerkt. Omdat ik heb ervaren wat wel en wat niet werkt bij kinderen. En een zeer effectieve en diepgaande manier heb gevonden om met uitdagingen en problemen van kinderen en gezinnen om te gaan. Dit kunnen kleine dingen zijn maar ook pittige gedragsproblemen of heftige omstandigheden.

Wat drijft mij?

Sinds mijn kindertijd heb ik een enorme passie om met kinderen om te gaan. Kinderen zijn mijn passie. Ik ben bevoorrecht dat ik met zoveel mooie unieke kinderen heb mogen werken. Hier in Nederland en in het buitenland. We spreken dezelfde taal. Kinderen voelen zich door mij begrepen. Grote, kleine, dikke, dunne, drukke, rustige, teruggetrokken, angstige, boze, gemene, gekwetste, getraumatiseerde en lieve kinderen; ieder kind op zijn eigen manier met een eigen levenspad en talenten.

In mij zit een grote energiebron

Als kind kon ik heel druk zijn; vol van alle woorden en dingen die ik hoorde, zag en wist. Alles om me heen nam ik waar. Ik had alle kenmerken van AD(H)D. Opgroeien vond ik best moeilijk in een wereld waarin mensen niet adequaat met emoties omgaan en vergeten zich te verbinden met down-to-earth spiritualiteit. Een wereld met zoveel onrechtvaardigheid en mensen die onaardig tegen kinderen zijn. Waar veel kinderen beschadigd raken. Daar lever ik mijn bijdrage aan door kinderen te laten zien hoe fijn het is dat ze er zijn. Toen ik leerde omgaan met mijn hooggevoeligheid is het hyperaktieve verdwenen en heb ik een grote innerlijke rust gekregen.

Gevoeligere kinderen

Wat ik de afgelopen 20 jaar heb zien veranderen is de grote hoeveelheid gevoeligere kinderen. Die met hun gedrag ons volwassenen spiegels voorhouden. Dat heeft consequenties voor de manier van kinderen opvoeden. Een regel omdat het zo moet werkt vaak niet meer. Onze kinderen willen leren communiceren; praten over de dingen die er echt toe doen en prikken feilloos door maskers van onechtheid heen. Ouders en mensen die met kinderen werken worden steeds bewuster en veel van ons ontwikkelen en groeien mee. Ik help deze bewuste ouders en volwassenen door ze een boost te geven in hun ontwikkelingsproces. Er kan heel mooi en diepgaand met communicatie, contact, empathie en spiritualiteit gewerkt worden.

Wat levenslessen me geleerd hebben?

Dat ieder kind en ieder mens een enorme kracht in zich heeft. Wanneer je durft te ervaren tot in de diepste laagjes van je emoties kunnen dingen tegelijkertijd lichter worden.

Weet je, ook als je echt moeilijke dingen meemaakt heb ik ervaren dat je dingen een plek kan geven zodat je verder kunt. En ook weer fijne momenten hebt. Zonder dingen weg te stoppen of te verdringen. Want dat kost zoveel energie op een negatieve manier. Ook in mijn eigen leven heb ik ervaren wat het is om veel heftige ervaringen mee te maken. Daardoor begrijp ik de mogelijke impact heel goed; zonder dingen te zwaar te maken. Hoe wij de dingen voorleven aan onze kinderen geeft hen waardevolle levenservaring.

‘Kinderen zijn zo uniek en puur!’

Als toendertijd ook hooggevoelig kind heb ik ervaren hoe het is wanneer niet begrepen wordt hoe je dingen zo diepgaand kunt waarnemen. Het kan zo fijn zijn te weten dat er tools zijn waardoor kinderen een fijner leven hebben. De sfeer in een gezin en ook op school is zo belangrijk. Ook als er moeilijke situaties zijn kun je nog veel voor kinderen doen. Hen helpen zich zo veilig mogelijk te voelen. Dat ze prettig worden benaderd, dat ze worden geaccepteerd zoals ze zijn. Zodat ze zichzelf kunnen ontdekken en kunnen groeien in wie ze zijn en willen zijn.

 

Durf te stralen!

‘Als mama van 5 leuke en gevoelige kids weet ik hoe intens mooi én hoe intens moeilijk opvoeden kan zijn’


‘Op de wereld zijn zoveel kinderen; kinderen bij wie door iets kleins in emotie te veranderen zich fijner of sterker voelen. Maar ook kinderen die het echt pittig hebben. Mijn drive is kinderen, ouders en mensen die met kinderen werken te mogen inspireren hoe dingen lichter en positiever kunnen worden. Alle kinderen hebben erkenning nodig dat ze okay zijn. Dat ze belangrijk zijn om wie ze zijn’